Вчені з'ясували, який день у році цілком справедливо можна вважати найдепресивнішим. Дослідження проводив співробітник Університету Кардіффа в США. Про це в понеділок, 21 січня, повідомляє Бізнес.Медіа посилаючись на Defense News.

Психологу Кліффу Арнолу вдалося визначити день, коли люди в світі почуваються максимально придушено. Як виявилося, найбільш депресивним днем у році вважається третій понеділок січня. У 2019 році цей день випав на понеділок, 21 січня.
Якщо вірити статистиці, кожен четвертий європеєць перебував у стані затяжної депресії, не подаючи жодних ознак оточенню.

Кліфф Арнол прийшов до такого висновку ще 14 років тому, в 2005 році. Вчений аргументує своє дослідження тим, що до цього часу закінчуються новорічні та різдвяні свята у людей проходить ейфорія від подарунків і смаколиків. Багато повертаються до роботи і навчання. Також багатьом доводиться чекати зарплату.
Варто зазначити, що саме в цей час зазвичай настають холоди і люди через дефіцит сонячного світла можуть впасти в депресію.
Депресія була відома і в давні часи. Давньогрецький лікар Гіппократ описував так звану "меланхолію", яка дуже нагадувала депресію і призначав лікування від неї. Лікування Гіппократа від депресії складалося з підбадьорення, прийому тривалих теплих ванн, масажу і вживання мінеральної води з джерел на Криті (острів в Греції). Пізніше було з’ясовано що вода на Криті містить велику кількість іонів магнію, літію і брому, яка дійсно допомагає при депресіях.

Науковці стверджують, що дві гарячі ванни на тиждень можуть привести до "клінічно значимого" покращення симптомів депресії.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще
Нагадаємо, детектор настрою: штучний інтелект навчився виявляти депресію у дітей.