NASA поставила собі нову мету – знайти життя на Меркурії у 2025 році. Для цього використовуватиметься зонд, створений японським (JAXA) та європейським (ESA) агентствами. Він був випущений у 2018 році. Його призначення – вивчення космічних об'єктів Чумацького Шляху. У найближчі 6 років стане відомо, чи вдасться людству покинути Землю і переїхати на іншу планету.

Меркурій

Зонд, який складається з трьох блоків, успішно пройшов всі перевірки. Під час тестування мотори працювали в нормальному режимі. Інженери повідомили, що він готовий до експлуатації. Зонд повинен здійснити кілька польотів біля Венери і Землі. Але його основна мета – вивчення особливостей середовища на поверхні Меркурія.

У даний час апарат розташований на відстані 50 кілометрів від нашої планети. До Меркурія йому ще дуже далеко. Найближчу до Сонця планету і зонд, створений людьми на Землі, розділяють 450 мільйонів кілометрів. За допомогою місії BepiColombo вчені планують з'ясувати, чи існує життя на Меркурії.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Меркурій

Пошуки різних біологічних видів проводитимуться на різних планетах. У цьому плані увагу дослідників привертає Марс. Космічне агентство готує проекти з освоєння Червоної планети. За планом, їх реалізують в 20-х роках 21 століття. Метою майбутніх місій є не тільки виявлення біологічних видів на інших космічних об'єктах, а й можливість створення на них штучної середи, яка стане придатною для існування людства.

Марс
Марс

Як повідомляв "Знай.uа", на околицях Чумацького Шляху астрономи випадково помітили нову зоряну систему

"Знай.uа" писав: вчені розповіли, що ховається за Нептуном. Сила найбільш далекої планети від Сонця притягує об'єкти

Напомним: Hubble вперше показав, як виглядає Уран і Нептун. Такої неземної краси ви ще не бачили

Читайте також: NASA сфотографувало унікальне явище на Юпітері. Вчені зафіксували урагани в космосі