Час невблаганний, він постійно мчить вперед, минають століття, змінюються традиції, принципи і мода. Колись наші предки займалися справами, які зараз би нас могли просто збентежити й збити з пантелику.

Про це вирішили нагадати європейські наукові видання.

Спеціально для наших читачів ми зібрали найцікавіші звичаї і традиції:

Балкон, фото: Дизайн
Балкон, фото: Дизайн

Перші балкони було побудовано у військових цілях

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В XI столітті балкон використовувався в якості укриття для лучників: так ті могли краще прицілитися і мати хорошу видимість. У той же час нижні частини їх тіл були надійно сховані за товстими стінами.

Гудзики використовувалися як прикраса

У давні часи гудзики вважалися прикрасами одягу і були зроблені з каменю. Перші предмети одягу з петельками з'явилися тільки у 2000 році до нашої ери.

Королева Єлизавета під парасолькою, BBC
Королева Єлизавета під парасолькою, BBC

Тільки члени королівської сім'ї могли використовувати парасольку

Парасольку було винайдено в Китаї та Єгипті в XI столітті до нашої ери для захисту від сонячного світла. В обох країнах вона вважалася символом влади, тому використовувати її могли тільки члени королівської сім'ї.

Виделка, фото: 24 канал
Виделка, фото: 24 канал

Вважалося, що вилку винайшов диявол

Вилку в якості столового приладу почали використовувати у Візантії тільки в XI столітті. Спочатку вона представляла собою 2 вістря, за допомогою яких наколювали їжу. Але раніше цей предмет вважали зброєю диявола, тому користуватися виделками було суворо заборонено.

Шафа, фото: Amazon
Шафа, фото: Amazon

Речі, які наші предки зберігали у своїх шафах, сильно відрізнялися від того, що ми зберігаємо зараз

В давнину римляни винайшли ларарій — "далекий родич" сучасного гардеробу. Він представляв собою глибоку виїмку в стіні, яка закривалася дверима. А зберігали в ньому не одяг або запаси їжі, як це робимо ми, а культові предмети, наприклад, статуетки богів або пучки волосся молодих хлопців, які пройшли обряд посвячення у чоловіків.

Нагадаємо, ягня з людським обличчям показалося світу, ніхто не повірив своїм очам.

Як повідомляв Знай.uа соціоніка – наука, фантазія або спосіб зрозуміти свою місію?

Знай.uа писав, задрімала і виграла 100 тисяч: жінка стала багатою завдяки віщому сну.