Багато господинь додають рукколу в салати, соуси та інші страви, адже вона за своїм складом є найбільш цінним продуктом серед усіх зелених овочів.

Корисні властивості рукколи пояснюються її багатим складом макро - і мікроелементів: калій, цинк, йод, залізо, магній, кальцій, натрій, мідь, марганець, селен. Вона тонізує організм людини, підвищує працездатність, підвищує гемоглобін, відновлює водно-сольовий баланс, знімає набряки і нормалізує обмін речовин.

Для вирощування потрібен насіннєвий матеріал, який можна придбати в спеціалізованих магазинах, трохи терпіння і наполегливості. Насіння потрібно висаджувати в неглибокі контейнери, квіткові горщики або ящики із пластику чи дерева.

рукола, фото Pxhere
рукола, фото Pxhere

Для рукколи підійдуть куплені грунтові суміші, які призначені для вирощування розсади або для кімнатних квітів, а також лісові ґрунти. Оптимальний час для посадки - початок весни.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Досвідчені городники радять висівати насіння по поверхні ущільненого вологого ґрунту (без заглибини). Посадковий матеріал можна розкидати хаотично або рядами. Зверху насіння потрібно присипати тонким шаром ґрунтової суміші і ще трохи ущільнити за допомогою дерев'яної лопатки.

Потім ємність з насінням накривають щільною прозорою плівкою і переносять у темне приміщення до появи сіянців. Це відбудеться приблизно через 5-7 днів після посадки, після чого плівку необхідно прибрати, а посадочні контейнери перенести на підвіконня з хорошим освітленням.

рукола, фото Pxhere
рукола, фото Pxhere

Поливати слід 3-4 рази на тиждень. Приблизно через 7-10 днів після появи сіянців проводиться перше проріджування. Перший повноцінний урожай дозріє вже через місяць після появи перших сіянців.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рослини на робочому місці допоможуть знизити рівень стресу працівників.

Як повідомляв портал Знай.uа, названо продукти, які знищують ваше здоров'я.

Також портал Знай.uа писав, що з овочів посіяти раніше, цінні поради українським господиням.