Користь морепродуктів ні в кого не викликає сумніву, але насправді складна екологічна ситуація в світі робить їх досить токсичними. Про це передає 24apteka.

Засновник норвезької Спілки охорони природи еколог–активіст Курд Оддекалв вже багато років веде війну з господарствами, що вирощують лосось. Активіст вважає ситуацію з рибою в його країні катастрофічною. Некроз підшлункової залози, інфекційна анемія стали нормою для вирощеної в неволі риби.

З цим згоден і токсиколог з Франції Жером Рюззен. Він провів дослідження норвезького лосося і зробив висновок про дуже високий ступінь його забруднення. За твердженням французького токсиколога, ця риба в п'ять разів перевищує показники по шкідливості та токсичності порівняно з будь-якими іншими морепродуктами.

Однак якщо ви сподіваєтеся знайти здорові морепродукти, здобуті у відкритому океані, то це – порожня витівка. Розвиток промислового виробництва в усьому світі ніяк не могло не позначитися на морських глибинах. Потрапляють туди нафтові та інші промислові продукти переробки не залишили ніякої надії на вилов нормальної риби. Фахівці Орегонського університету (США) застерігають від регулярного споживання морепродуктів, виловлених у відкритому морі, так як в них містяться отрути і токсини, здатні завдати непоправної шкоди здоров'ю.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень
Показати ще

Вчені університету Орегони пов'язують це ще і з глобальним потеплінням, що веде до все зростаючої кількості токсинів, які накопичуються в тілі молюсків. Встановлено прямий зв'язок між підвищенням температури води в океані і збільшенням кількості домоевої кислоти. Ця отрута, яку ще називають "кислота зомбі", викликає амнезію при отруєнні молюсками. У зоні ризику – мідії, сардини, морські гребінці, креветки.

Ряд морських мешканців активно накопичують у своєму організмі ртуть. Вчені Гарвардського університету після ряду досліджень назвали "найбільш ртутних" мешканців морів: це кафельник, акула, меч-риба, королівська макрель.

Нагадаємо, яку їжу не можна розігрівати повторно.

Як повідомляв Знай.ua, як "збити" температуру без таблеток.

Також Знай.ua писав, забудьте про заколисування в транспорті: топ порад від експертів.