Інтернет-трансляція тендерів з закупівлі палива, мастильних масел і запчастин зекономили "Укрзалізниці" понад 100 мільйонів гривень за перше півріччя. До кінця року всі закупівлі держпідприємства збираються перевести в Інтернет.

"Онлайн-технології дозволили в значної ступені зруйнувати старі корупційні схеми. Наприклад, за результатами останнього тендера на закупівлю дизпалива ми економимо майже 90 млн грн на місяць у порівнянні зі старим контрактом", - сказав сьогодні на брифінгу керівник держпідприємства "Укрзалізничпостач" Євген Хорощак.

На закупівлі деталей для ремонту вагонів за новими контрактами держава зекономила майже 5 млн. доларів в порівнянні з минулим роком.

"До кінця року ми цілком перейдемо на електронну систему закупівель. Також наразі триває створення громадської наглядової ради "Укрзалізниці", яка контролюватиме процес проведення тендерів від оголошення до визначення переможців", - зауважив Хорощак.

Читайте також: Мінінфраструктури призначило нового керівника "Укрзалізниці"

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, що 4 липня міністр інфраструктури Андрій Пивоварський запропонував створити громадську раду держпідприємства. Очолити її запропонували журналісту-розслідувачу Денісу Бігусу. Це сталося після розслідування програми "Наші гроші" під час якої журналісти відкрили переплату 2 мільйонів гривень на закупівлі запчастин для вагонів компанії Ріната Ахметова.

Також сьогодні стало відомо, що новим керівником "Укрзалізниці" став Олександр Завгородній.