Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу і таким чином відмінила оподаткування неприбуткових організацій. Тепер всі їхні доходи не оподатковують.

Також для запобігання зловживанням з боку житлово-будівельних кооперативів вирішили, що вони отримають статус неприбуткових "з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому новий будинок прийнятий в експлуатацію". Йдеться про будинки, споруджені чи або куплені кооперативом.

Також повернули податкові пільги волонтерам і благодійникам, які допомагають українським військовим.

"Це дозволить суспільним ініціативам розвиватися. Крім того, бізнес знову зможе з ними співпрацювати, адже досі підприємства змушені були платити 30% податків від вартості товарів і послуг, придбаних в неприбуткових організацій", — відзначила один з авторів законопроекту Оксана Продан.

Читайте також: ГПУ скоротила три тисячі прокурорів

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

До неприбуткових організацій віднесли бюджетні установи, суспільні об'єднання, політичні партії, творчі союзи, релігійні організації, добродійні організації і пенсійні фонди, а також союзи, асоціації, ЖБК, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, асоціації власників житлових будинків, профспілки і їх об'єднання, організації працедавців і їхні об'єднання.