Творчість українських артистів останнім часом стає все більш популярною серед іноземних слухачів. Як розвивається український рок закордоном та як сприймають наших співвітчизників на Заході, розповів фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя.

Про це повідомляє "24 канал".

За словами музиканта, заокеанська публіка вразила його – серед натовпу виявилося дуже багато українців. Деякі з них народили дітей у США, але виховують їх за національними традиціями: навчають рідної мови та розповідають про кожен звичай.

Здивувало Тополю й те, що траплялися на його концертах люди із відверто проросійськими поглядами, але свою позицію не озвучували, адже поруч було надто багато українських патріотів.

"Ми знаємо, що приходили і проросійські "ватники". Вони себе ніяк не проявляли на концертах, бо це досить ризиковано робити, коли з 250-300 людей – 90% тримають над собою жовто-блакитний прапор", - додав він.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Корінні американці складали близько 30% від всіх гостей. Хоча вони не розуміли жодного слова у піснях, але по закінченню виступу із захопленням запевняли музикантів: краще від української музики нічого не чули.

Слід відзначити, що "Антитіла" завжди співали переважно українською мовою, але одного разу отримали пропозицію написати англомовний гімн до змагань "Формули-1" на воді.

"Це наша принципова позиція, і вона корисна для України. Я бачу зараз підйом усього українського. З’явилося багато цікавих молодих артистів, нових пісень… Вони з кожним днем змушують все більше і більше вірити в потужну творчу силу України" , - підсумував артист.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Тарас Тополя поділився секретами правильного виховання дітей.