Яка жіноча фігура найбільше до вподоби чоловікам? Модель- "вішалка" чи нормальна середньостатистична жінка? Чи, може, невелика жінка-"кулька"?

Соціологи з різних країн вирішили, нарешті, це з'ясувати . Вчені провели дуже масштабне опитування чоловіків про те, якому типу жіночої фігури вони віддають перевагу.

Чоловіки з десятьох країн світу повинні були дати свою оцінку запропонованим фігурам по шкалі від менш привабливої до більш привабливої.

Найпопулярнішою серед представників сильної статі виявився тип жіночої фігури з індексом маси тіла (ІМТ) 19. Слід зазначити, що цей тип фігури знаходиться на межі з замалою ІМТ.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Те, що надмірна худоба виявилася найбільш привабливим типом фігури для чоловіків, здивує мало кого, адже це активно пропагується в ЗМІ, культурі і моді.

Також в ході експерименту було видно певний зв’язок: чим вище був ІМТ, тим менш привабливою чоловіки оцінювали фігуру.

Вчені припускають, що опитані чоловіки віддавали перевагу меншій масі тіла, оскільки худоба більше асоціюється з молодістю жінки.