Вчені з німецького Наукового-дослідного інституту Меркатора порівняли прогнози розвитку сонячної енергетики різних компаній, що стежать за прогресом. Як виявилося, безліч компаній недооцінюють темпи зростання незвичайного способу видобутку енергії.

Німецькі вчені знайшли причини цієї помилки. При створенні більшості прогнозів не враховуються державні бонуси та ініціативи. Також у прогноз не входить розвиток та освоєння нових технологій. При кожному подвоєнні сонячних потужностей (яке відбувається з року у рік), ціна батарей в середньому падала на 22,5%. Також причиною помилки можна назвати упереджена думка: експерти все ще покладаються на ядерну енергетику, не надаючи сонячної належної уваги.

Вчені припускають, що якщо ці проблеми вдасться вирішити, то сонячна енергетика зможе забезпечити від 30% до 50% потреб всієї електроенергії в світі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що жителів поанеты попередили про нову небезпеку.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще