Керуюча справами виконавчого комітету у Херсонській Міській раді Катерина Гандзюк розповіла на сторінці у Facebook про швидке закінчення історії про перехід усіх шкіл Херсонщини на українську мову.

Вона заявила, що голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв погодився на вимоги "Батьківщини" та "Опозиційного блоку". Ціна - звільнення директора департаменту освіти Євгена Криницького за його рішення перевести всі школи області з 1 вересня на українську мову.

"Жалюгідному БПП ватна консєрва Мангер (голова Херсонської обласної ради Владислав Магнер - ред.) висунув вимогу звільнити чиновника, який не побоявся відкрито виступити за українську мову. Серйозно. Не побоявся перевести школи на державну мову. Таке враження, що нас кинули у якийсь портал у 2012 рік. І, що найбільша діч, у БПП радо на це погодились", - написала Гандзюк.

Вона додала, що Гордєєв погодився на таке рішення, щоб уникнути абсолютно порожнього юридичного рішення про недовіру депутатів Херсонської обласної ради.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Гандзюк також закликала Криницького відкликати заяву та недопустити цю коаліцію, яка базується на антиукраїнських принципах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у соцмережах показали "ватні" підручники російської мови в українських молодших школах.