Проект змін до Конституції в частині правосуддя передбачає обрання Генерального прокурора терміном на 6 років. Про це повідомив заступник Генпрокурора Віталій Касько під час брифінгу.

На посаду Генпрокурора призначатиме Президент за погодженням парламенту.

"І призначення, і звільнення буде здійснюватися Президентом за погодженням Верховної Ради. З тексту забрана можливість оголошення вотуму недовіри, що є наслідком виконання побажань саме Венеціанської комісії",- заявив Касько.

Він висловився проти ідеї обранням Генпрокурора населенням. Також, за словами заступника голови ГПУ, у проекті змін до Конституції передбачено збільшення терміну повноважень Генерального прокурора на один рік - до шести років з обранням не більше ніж на два терміни.

Читайте також: Скандальний заступник Генпрокурора Гузир пішов у відставку

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше Касько заявив, що за новою редакцією Конституції, жодних повноважень окрім представництва держави у суді, прокурори виконувати не будуть.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Віктор Шокін виступає за те, щоб в результаті реформи ГПУ посаду глави відомства стала виборною.