Фахівці NASA підозрюють, що росіяни готують таємний експеримент на Міжнародній космічній станції. Вони виявили на космічному кораблі "Прогрес МС-07", який вже підготовлений до старту, невідомий пристрій.

Про це повідомляє Popular Mechanics. Корабель разом з ракетою-носієм "Союз-2.1а" повинен був стартувати 12 жовтня з космодрому Байконур, але дату перенесли на два дні.

Він мав доставити на борт МКС паливо, продукти, воду та інші вантажі, необхідні для експлуатації станції в пілотованому режимі.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Фахівці NASA опублікували фото невідомо пристрою. Його прикріпили на передній частині корабля. Російська сторона відмовилася розповідати про призначення апаратури і завдання.

На запит вчених США надіслали відповідь, що це наукова корисне навантаження, призначена для одноразового польоту. Американці стверджують, що такий інцидент виник вперше за 19 років співпраці з Росією в рамках програми МКС.

У 2014 році російська сторона вже встановлювала датчик на космічний корабель своє наукове обладнання. Вчені з РФ запевняли, що їх пристрій призначався для моніторингу явищ в атмосфері і її відбиваючих властивостей.

В даному випадку фахівців NASA насторожило те, що російські колеги відмовляються давати будь-яких пояснень і розкривати призначення апаратури.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, вчених спантеличила нова загадка, яку підкинула їм "зірка інопланетян".