Прокуратура Харківської області спільно з обласним управлінням СБУ затримали під час одержання хабара експерта-геммолога державного гемологічного центру України.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Експерт вимагав та отримав від підприємця 10 тисяч гривень за проведення експертизи бурштину, який планувалося вивезти за кордон", - кажуть у відомстві.

Читайте також: На семи підприємствах Рівненщини вилучили тонну бурштину

Джерело агентства пояснило, що для вивезення бурштину потрібна експертна оціночна вартість. Від ціни залежатиме, чи зможе ця людина вивезти партію чи ні. Геммолог вимагав хабар, погрожуючи що завищить ціну і підприємець не зможе вивезти бурштин на законних підставах.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Як повідомлялося раніше, в рамках спільних заходів з протидії незаконному видобутку бурштину правоохоронні органи провели обшук в приватному будинку одного із сіл Олевського району. Було вилучено 10 кг бурштину та саморобний вибуховий пристрій.