Останнім часом планету буквально трясе від стихійних лих. Землетруси змінюються ураганами, відразу після них починаються повені, за атипової спекою слідують екстремальні заморозки. Здається, що природа намагається докричатися до людства. Як повідомляє ТСН.Тиждень, до звичних вже поясненням додалося ще одне. Глобальне потепління зростаюча озонова діра не єдині можливі причини стихійних лих. Цілком ймовірно, що екстремальні погодні явища спровоковані зміщенням магнітних полюсів нашої планети. На думку вчених, останній раз таке трапилося з нашою планетою 800 тисяч років тому.

Наша планета і її магнітні полюси - північний і південний - не завжди збігалися з географічними. На них орієнтовані всі компаси, але вони рухаються. Цього слід побоюватися. Як швидко це може статися - через кілька тисяч років або вже при нашій з вами життя - не знає ніхто. Зрозуміло, що такий зсув вдарить по нашій технологічної цивілізації. Зокрема, обірветься зв'язок, може зупинитися вся промисловість.

Підбірка природних катаклізмів не дивує. Синоптики розповідають – спланувати погоду можна тільки на три дні. За більш глобальними прогнозами варто йти до екологів, які на цьому тижні потрясли. Спочатку статистикою – минулий рік вони визнали найспекотнішим за історію, а настільки брудним повітрям людство ще не дихало. Можливо, і справді пояснення є тільки у геофізиків і ми на порозі зміни магнітних полюсів. Запобігти цьому неможливо.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про зв'язок між Солнцем і вітром

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще