Протягом останніх двох десятиліть NASA постійно стежить за біосферою нашої планети. З їх допомогою, агентство здатне відобразити зміни нашої планети крізь десятиліття.

У 1997 році був запущений широкоформатний датчик моря SeaWiFS, який протягом 13 років спостерігав з висоти 700 кілометрів над рівнем моря зміни на поверхні Землі. Метою супутника був збір біооптичних даних про наземних масах і океанах, а також про кліматичні зміни.

Рекомендуємо ознайомитися з кліматичними змінами Землі:

Для досліджень довгострокові зміни і можливість відстежувати їх неймовірно важливі, так як вони допомагають скласти прогноз на найближче майбутнє. Також отримані дані допомагають проводити моніторинг здоров'я сільськогосподарських культур, лісів та рибного промислу у всьому світі щорічно. Крім цього, така інформація спроможна покращити моделі прогнозування стихійних лих.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

На відео створеному з безлічі даних можна побачити, як щороку тане лід відступає в деяких регіонах планети, рідкісні рівні фітопланктону зазначені фіолетовим, темніючі або починаючи рости ліси і навіть водорості. Це свідчить про глобальне потепління, яке триває вже не перше десятиліття.

Також NASA відправила космонавтам посилку з небезпечними бактеріями, що вивчити впливу цих бактерій на людину в невагомості, оскільки саме в космосі імунна система людини особливо слабка. Це допоможе з'ясувати, якою повинна бути мінімальна дозування антибіотиків для лікування таких хвороб у відкритому космосі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Антарктиду населят українцями.