Помер популярний французький дизайнер Аззедін Алайя, серед клієнтів якого були голлівудські знаменитості. Він пішов з життя на 78-му році життя.

Про це повідомляє Le Point. Про причини смерті дизайнера поки ні чого не відомо.

Аззедін Алайя народився в Тунісі в сім'ї фермерів. Здобувши освіту, він перебрався до Франції. У Парижі майбутній дизайнер навчався в Школі витончених мистецтв, займався скульптурою, якийсь час працював підмайстер в ательє Christian Dior і готувався до гучного дебюту в світі моди.

У 1970 році відкрив свою власну майстерню одягу і бренд Azzedine Alaia. Світову славу Аззедін Алайя отримав в 80-х роках завдяки ідеальному крою і облягаючим тканинам, які порівнювали з "другою шкірою".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Згодом дизайнер відмовився від участі в Тижні мод і перестав орієнтуватися на правила ринку. Його клієнтами стали голлівудські актори, відомі артисти, серед яких фігурували імена Тіни Тернер, Грейс Джонс і Мадонни.

Аззедін Алайя дружив з багатьма моделями, зірками з миро кіно і шоу-бізнесу, людьми науки і мистецтва, тому сьогодні разом з близькими дизайнера сумують і сотні інших людей.

Шоу Аззедіна Алайя в Парижі

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в Китаї розслідують загадкову смерть 14-річної російської моделі. Дівчина померла за дивних обставин, провівши два дні в реанімації з високою температурою.