Обман маркетологів викрили проведені досліди з зубними пастами, які довели, що ні на карієс ні на зношуваність зубів сама по собі паста не впливає.

Спеціалісти провели досліди з дев'ятьма найбільш відомими зубними пастами, вісім з яких виробники заявили, як обереги від карієсу та засіб для зміцнення і зниження чутливості зубів. Очікуваного ефекту дослідження не показали - зуби після застосування цих паст мали аналогічну ступінь зношування, крім того паста не запобігала карієсу.

Але вчені все ж стверджують, що немає підстав вважати, що вироблені промисловим способом засоби для чистки зубів зовсім не потрібні. Просто їх необхідно застосовувати лише як один з компонентів по догляду за зубами, а не як засіб для лікування.

Основою такого лікування повинен служити профілактичний огляд у фахівця. А тим, хто страждає від карієсу необхідно вживати відповідні продукти харчування і відмовитись від певної їжі, в якій є багато різних кислот, що провокують руйнування емалі та дентину.

Зубні лікарі підкреслюють, що останнім часом збільшилася кількість людей з пошкодженою емаллю на зубах і підвищеною сприйнятливістю дентину. У підсумку на ринку з'явилися нові засоби для чищення зубів. Виробники спробували переконати, що вони попереджають карієс, але дослідження, показали, що жодне із запропонованих засобів по догляду за зубами не бореться зі стиранням емалі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як відомо, в процесі впливу різних ензимів мікроорганізмів емаль розкладається і починається процес карієсу. В результаті дентин оголюється і починає болісно реагувати на подразники. Традиційно це відбувається в районі зіткнення ясен з зубами через те, що емаль в цих місцях більш тонка.

Засоби для чищення зубів необхідно застосовувати для знезараження зубної поверхні і ясен, як слабку абразивну речовину і як помічник у видаленні з зубів залишків їжі. Тоді як засіб для лікування карієсу чи підвищеної чутливості зубів, зубні пасти не годяться.

Здоров'ю зубів посприяє лише неухильне виконання певних правил. Перш за все, потрібно вчасно відвідувати зубного лікаря, стежити за своїми зубами і дотримуватися режиму харчування, але ніяк не розраховувати на допомогу зубної пасти. Процес карієсу багатофакторний і найбільш активний в кислотному мікрокліматі, який утворюється через надмірне вживання продуктів, виготовлених промисловим способом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені виявили, що чай в пакетиках дуже негативно впливає на зубну емаль.

У чаї містяться фториди – речовини, які в помірних дозах корисні для зубів і зміцнення кісток. Однак, якщо фторидів значно більше, ніж це потрібно організмові, зі здоровими зубами можна попрощатися, а в чайних пакетиках, як з'ясували американські дослідники, концентрація фтору небезпечно висока.