12 червня, у Мирнограді Донецької області кілька десятків активістів місцевих патріотичних організацій внесли посильний внесок у святкування так званого "Дня Росії", який у Москві прийнято святкувати в цей день.

Про це повідомляє видання "Новости Донбасса".

Зокрема, активісти пройшли маршем вулицями міста під гаслом "Росія, зупинись". Під час ходи вони спалили опудало, що символізує чинного президента Росії Володимира Путіна.

Активісти наголосили, що метою акції є наочне свідчення того, що мешканці Донбасу виступають проти російської агресії.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також організатори і учасники антиросійського ходи закликали представників світової спільноти відмовитися від відвідування чемпіонату світу з футболу. Як відомо значна кількість політиків всупереч засудженню Росії планують відвідати відкриття чемпіонату, який почнеться в Росії 14 червня.

Участь у ході та подальшому спалення опудала прийняли місцеві представники партії "Національний корпус", а також громадських організацій "Патріоти українського Донбасу" і "Типовий Мирноград".

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", нещодавно про своє бажання відвідати чемпіонат світу з футболу в Росії оголосив чинний Генсек ООН Антоніу Гутерріш.

Також генеральний секретар повідомив про намір провести офіційну зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним.

Генсек ООН Антоніу Гутерріш перебуватиме у російській столиці 20-21 червня. Крім зустрічі з Путіним, у нього заплановані переговори з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і з головою Російської православної церкви патріархом Кирилом. Про це пишуть російські ЗМІ.

Під час дводенного візиту Гутерріш також планує виступити на зустрічі дискусійного клубу "Валдай" і взяти участь у церемонії з нагоди 70-ї річниці присутності ООН в Росії. Також Антоніу Гутерріш піде на футбольний матч між Португалією, прем'єром-міністром якої він є, та Марокко.

Рішення генерального секретаря ООН дещо несподівано на регулярно звучить в ООН критиці щодо Росії. Особливо епатажно дана акція виглядає в світлі нещодавно переданих Україною в ООН матеріалів, у яких Російська Федерація і її уряд звинувачується в пособництві тероризму і ряді інших злочинів.