Екс-глава СБУ Валентин Наливайченко заявив про те, що екс-президент Віктор Янукович не зможе уникнути кримінальної відповідальності в Україні.

Екс-президент Віктор Янукович точно знав, що Україну готують до демонтажу державності і свідомо сприяв призначенню керівниками регіональних підрозділів Служби безпеки України агентів ФСБ і особисто відданих людей.

Про це заявив екс-глава СБУ Валентин Наливайченко в інтерв'ю на "Радіо Свобода".

"Керівників регіональних підрозділів СБУ призначає тільки президент. Янукович свідомо, розуміючи, що робить, цим займався. Не тільки ФСБ інфільтрованной, але і вся політика попереднього режиму була спрямована на те, щоб були тільки донецькі, тільки свої, які будуть разом красти і, в разі чого, виконають будь-яке злочинне вказівку ", - зазначив він.

Читайте також: Чиновниця, що повертає активи Януковича, володіє будинками у Франції та Британії

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Екс-глава СБУ підкреслив, що Янукович розумів, що робить, і висловив упевненість, що екс-президент постане перед українським судом.

"Я думаю, дуже доречно було б запитати: а навіщо ви це робили? Мені теж цікаво почути відповідь, але тільки вже на допиті. Я впевнений, що Янукович досить скоро буде переданий українській стороні. Він нікуди не дінеться від кримінальної відповідальності, але по рішенням відкритого суду - це єдине, на чому ми повинні наполягати ", - заявив Наливайченко.

Екс-глава СБУ також вважає, що Україні потрібно різка тотальна зміна кадрів у правоохоронних органах та спецслужбі, а також різке і тотальне скорочення функцій відомства.

"Залишити контррозвідку і боротьбу з тероризмом. Все інше - це або КДБ, або взагалі не потрібно громадянам України", - підсумував він.

Як відомо, Генеральна прокуратура України проведе допит колишнього президента Віктора Януковича в режимі відеоконференції.

ГПУ викликала Януковича на допит на 11 серпня. Колишній президент до слідчих не з'явився, замість нього прибув адвокат Віталій Сердюк. Він пояснив, що екс-президент відмовляється їхати в Україну, побоюючись за своє життя.