Самопроголошене керівництво окупованої Луганської області зобов'язало міжнародні гуманітарні організації, яким раніше відмовили в акредитації, покинути "ЛНР".

Про це пише УНІАН.

"Я стурбований повідомленнями про те, що де-факто "влади" окупованих районів на сході України зобов'язали агентства ООН в Луганську припинити операції і залишити райони до 25 вересня. Це сталося після відмови у схваленні заявок агентствам ООН і міжнародним неурядовим організаціям, що працюють в Луганську", - повідомив заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О'Брайен.

Читайте також: Вето Росії загрожує законності Радбезу ООН – The Guardian

За його словами, це ставить під загрозу життя людей і позбавляє найнеобхіднішого найбільш уразливі групи населення: людей похилого віку, жінок та дітей.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На думку заступника генсека, дії бойовиків в Луганську і Донецьку є "кричущим порушенням міжнародного гуманітарного права".

Він закликав негайно забезпечити відновлення роботи Організації Об'єднаних Націй та міжнародних неурядових організацій.