163 громадянина України перебувають у полоні російсько-терористичних угрупувань.

Такі дані озвучила уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, пише УНІАН.

Вона уточнила, що з них 99 - військовослужбовці, бійці добровольчих батальйонів і батальйонів Національної гвардії України, а 64 - цивільні особи.

"Ще 10 українських полонених знаходяться у в'язницях Російської Федерації", - додала Геращенко.

Також у списку зниклих безвісти 800 чоловік. З них 396 - військовослужбовці, представники силових структур, 404 - цивільні особи.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Вона повідомила, що за рік російської агресії на сході України загинули близько 3000 українських бійців.

За словами Геращенко, останнє затишшя все одно приносить втрати серед військових, головні втрати за поточний місяць - від мін, а не від важкого озброєння. "Тому розмінування територій після військових дій стає зараз для влади викликом", - зазначила уповноважений президента.

Читайте також: Українські журналісти виступили проти заборони працювати у зоні АТО

Нагадаємо, що раніше президент України Петро Порошенко заявив, що за час дії Мінських домовленостей з полону вдалося звільнити 2911 українських вояків.