Суд Харкова виніс вирок місцевому жителю за підтримку терористів "ДНР".

Як повідомляє прес-служба СБУ, він приховав інформацію про злочинну діяльність організації, яка сприяла терористам у підготовці бойовиків.

Слідчі під час перевірки з'ясували, що житель Харкова допомагав терористам з літа 2014 року.

Він був залучений у протиправну діяльності проросійської організації, яка готувала молодь до збройного захисту так званої "Новоросії".

"Під прикриттям громадської "козацької" структури вони проводили з юнаками і дівчатами заходи з військової підготовки, а після відбору відправляли в Росію для проходження диверсійної підготовки", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У СБУ підкреслили, що зловмисник закінчив співпрацю з терористами після того, як зрозумів, що його також готують до скоєння диверсій в області.

Його визнали винним за статтею за приховування злочину. Чоловік не повідомив правоохоронним органам про злочинну діяльність.

Він отримав три роки в'язниці.

Читайте також: У Слов'янську затримали двох терористів "ДНР"

Нагадаємо, що сьогодні МВС затримало сина та батька, які повернулися через рік з рідною Слов'янськ, після терористичної діяльності в "ДНР".