Наша країна веде переговори на предмет створення гібридного трибуналу з розслідування катастрофи малайзійського Boeing-777 в небі над Донбасом 17 липня 2014 року.

Про це сьогодні повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, передає Главком.

"Ми запропонували, як один з варіантів, передати можливість юрисдикції з пошуку винних одній з країн joint investigation team. Зараз йде обговорення ще одного варіанту - такого, як створення гібридного трибуналу", - сказала замміністра.

Читайте також: Малайзійський Boeing збили з підконтрольної сепаратистам території – Білий дім

Представник МЗС нагадала, що влітку 2015 року Рада безпеки ООН не змогла ухвалити рішення про створення трибуналу з розслідування катастрофи рейсу МН17, оскільки Росія застосувала право вето.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

За словами Зеркаль, на сьогоднішній день відносно ймовірного притягнення винних у катастрофі рейсу МН17 до відповідальності є два варіанти, але вони не вирішують питання, як притягнути до відповідальності Росію.

"Саме тому в рамках наших переговорів з російською стороною щодо застосування конвенції про фінансування тероризму ми також розглядаємо цей випадок, як один з терористичних актів, який стався на території України і з застосуванням зброї, яку було надано з російської сторони", - сказала заступник міністра.