У Китаї роздувся расистський скандал перед прем'єрою нових "Зоряних війн". На постерах темношкірий актор Джон Бойєга, який грає головного героя Фінна, зображений значно меншим планом, ніж в оригіналі.

Про це повідомляє BBC.

З цього приводу китайці розпочали справжню війну в інтернеті. Одні користувачі пишуть твіти з хештегом #BoycottStarWarsVII та закликають не йти у кінотеатри дивитися на це неподобство. Інші ставлять #CelebrateStarWarsVII та запевняють, що у постерах немає злого умислу.

Окрім того, з постерів взагалі прибрали зображення ще одної темношкірої акторки Люпіти Ніонго. Користувачі інтернету вимагають від студії Walt Disney пояснень та звинувачують її у расизмі.

Офіційних заяв від творців фільму поки не було, але їх активно захищають китайські експерти з кіно. Голова відділу сценаріїв Пекінської кіноасоціації Чен Цюпін запевняє, що такі постери є виключно промоутерським кроком і ніяк не пов'язані з расизмом.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Зазначимо, що світова прем'єра частини "Пробудження сили" відбудеться 17 грудня. Фільм вже відбив велику частину вкладених грошей на попередньому продажі квитків. Більш ніж за місяць до прем'єри на перший день сеансу не можливо було купити квиток.

Читайте також: З'явилось невідоме відео із "Зоряних війн" (відео)

Нещодавно скандал із кінострічкою стався у Ізраїлі. Маркетологи вирішили не розташовувати Дженніфер Лоуренс на постерах останніх "Голодних ігор", щоб не викликати обурення у представників релігійних конфесій, які проти публічного зображення західних жінок.