Пілот Трейсі Кертіс-Тейлор намагається повторити повітряну подорож легендарної Емі Джонсон, яка у 1930-му році пролетіла з Великої Британії до Австралії, пише ВВС.

Мандрівниця здійснює подорож у відкритому літаку-біплані Boeing Stearman Spirit of Artemis та користується лише тим обладнанням, яке було у її попередниці 85 років тому. Вона летить у відкритій кабіні, без сучасних навігаційних систем.

Переліт почався 1 жовтня з британського міста Фарнборо. Кертіс-Тейлор проведе в повітрі 14 тижнів та пролетить над 23 країнами. В дорозі вона зробить 50 зупинок для дозаправки. Кінцева мета перельоту – австралійське місто Сідней, куди Трейсі повинна долетіти до початку 2016 року.

53-річня Трейсі каже, що своїм вчинком хотіла подарувати натхнення та мрію іншим жінкам.

Читайте також: Студент покатався на беспілотнику (відео)

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Слідом за британкою летить невеличкий сучасний літак, аби зняти фільм про її подорож.

Це вже не перший тривалий переліт Кертіс-Тейлор. В 2013 році вона здійснила мандрівку з Кейптауна (ПАР) до міста Гудвуд (Великобританія). Це був повтор перельоту Леді Мері Хіт у 1928 році.