Матеріали, підготовлені Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз для Тимчасової слідчої комісії ВРУ з розслідування фактів розкрадання майна в ЗСУ, не відповідають дійсності.

Про це у своєму блозі у виданні «Цензор. НЕТ» пише військовий експерт Іван Апаршин.

«Інститут, який робив висновки для комісії, навів неправдиві цифри, не перевіривши навіть дані, наявні у відкритому доступі», - заявив він.

Так, під час засідання голова ТСК Іван Винник та директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін неодноразово повторювали, що «міністри оборони ухвалювали рішення про виведення зі стратегічного запасу ЗСУ техніки та озброєння».

Іван Апаршин підкреслив, що, відповідно до закону «Про оборону України», виключно Генеральний штаб наділений повноваженнями, яку кількість озброєння та військової техніки необхідно мати, щоб захистити країну від можливої агресії.

Популярные статьи сейчас
"Земля задрожит под ногами": ясновидящий Герман увидел точный год победы Украины Астролог увидел в мае "беду" для Украины Украинцам выдают 3600 грн в месяц: выплата временная, стоит торопиться Как в других странах привыкли подтирать попу и почему на нас смотрят, как на дураков: всё дело в культуре
Показать еще

За його словами, міністр оборони може лише розглянути, затвердити ці пропозиції та подати до Кабміну перелік надлишкового майна, який визначається після опрацювання пропозицій Генштабу. Вже після розгляду відповідними міністерствами і затвердження урядом надлишкове військове майно може бути реалізоване.

«Твердження голови ТСК Івана Вінника та Інституту експертиз щодо того, що міністри оборони України особисто ухвалювали рішення про визначення переліку надлишкового озброєння, а тим паче про вилучення озброєння зі стратегічного запасу, не відповідає дійсності», - каже Іван Апаршин.

Тож, додав Іван Апаршин, Міністерство оборони не визначає вартість надлишкового військового майна. Його ціна встановлюється відповідно до методики, визначеної Кабінетом Міністрів.