Нещодавно ізраїльські вчені провели декілька досліджень і з'ясували, з якими препаратами пробіотики можуть завдати серйозної шкоди людському організму.

Так, фахівці з ізраїльського Інституту Вейцманна провели відразу два дослідження щодо впливу пробіотиків на людський організм. Про це повідомляє видання The Guardian.

У першому експерименті взяли участь 15 добровольців. Протягом трьох тижнів 10 людей отримували пробіотичні препарати, а інші 5 – "плацебо". Як виявилося, пробіотичні мікроорганізми змогли закріпитися лише у шести добровольців, які приймали препарати.

пробіотики

У другому дослідженні вчені намагалися вивчити вплив корисних бактерій після курсу антибіотиків. Цілий тиждень учасники експерименту приймали антибіотики, після чого їх розділили на три групи, перша з яких приймала пробіотики, друга не приймала нічого, а третя приймала такі ж пробіотики, але виділені з екскрементів.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

З'ясувалося, що саме в останній групі кишкова мікрофлора відновлювалася швидше після курсу антибіотиків. Друге місце зайняли учасники, які не отримували ніяких препаратів, а третє – ті, які пройшли курс пробіотиків.

В результаті у тих добровольців, які приймали пробіотичні препарати, через тривалу відсутність "рідної" мікрофлори в кишечнику змінювалася генетична активність, що підвищує ризик розвитку алергії і запальних реакцій.

У ході дослідження фахівці прийшли до такого висновку: після курсу антибіотиків споживання пробіотиків перешкоджає відновленню микробіоми кишечнику та призводить до запальних процесів у кишечнику.

Нагадаємо, що вчені з США розробили знеболювальне АТ-121. Воно має більш сильний ефект, ніж морфін.

Як повідомляв портал Знай.uа, часто лікарі радять пацієнтам поєднувати антибіотики з пробіотиками, тим самим завдаючи істотної шкоди організму хворих.

Також портал Знай.uа писав, що голосування за довгоочікуваний закон, з прийняттям якого в Україні повинні були знизитися ціни на медикаменти, Верховна Рада успішно провалила.