Американські дослідники встановили, що людська витривалість обумовлена мутацією, яка виникла приблизно 2-3 мільйони років тому,

Завдяки змінам в генетичному коді, люди змогли переміщатися на довгі дистанції, повідомляє N+1.

Вчені вважають, що мутація вдосконалила роботу скелетних м'язів і дозволила більш ефективно використовувати кисень. Таким чином, наші предки стали більш витривалими і менше втомлювалися.

В результаті появи гена витривалості у людей перестала вироблятися гликолилнейраминовая кислота. Ця речовина входить до складу клітинної мембрани і бере участь в міжклітинних взаємодіях.

Дослідники з Каліфорнійського університету в Дейвісі під керівництвом професора Аджита Варіння (Ajit Varki) провели експерименти на гризунах з мутацією в гені CMAH.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Результати дослідження показали, що у мишей з "людської" мутацією в гені CMAH і "виключеною" гідроксилази, збільшується споживання кисню і зменшується м'язова втома, пише видання

Два дні поспіль мишей поміщали в бігове колесо на десять хвилин. Дослідники вимірювали швидкість і витривалість тварин протягом цього часу.

Виявилося, що у мишей з мутацією рівень витривалості зріс на 30 відсотків.

Автори дослідження вважають, що мутація в гені CMAH вплинула на здатність скелетних м'язів більш ефективно використовувати кисень. Ймовірно, це призвело до розвитку витривалості давніх людей та їх здатності бігати на довгі дистанції.

Нагадаємо, міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу.

Як повідомляв портал "Знай.иа" ізраїльські вчені провели декілька досліджень і з'ясували, з якими препаратами пробіотики можуть завдати серйозної шкоди людському організму.Так, фахівці з ізраїльського Інституту Вейцманна провели відразу два дослідження щодо впливу пробіотиків на людський організм.

Також Знай.иа" писав, фахівці змогли визначити африканських тварин, з яких коли-то в епоху палеоліту, наші предки робили інструменти як мінімум 1,8 мільйона років тому.