Дослідники висунули нову гіпотезу про походження феномену фантомних болів.

Про це повідомляє науковий портал Science Daily.

Фантомні болі — це рідкісне відчуття болю у районі кінцівки після її ампутації.

Науці відомі випадки, коли хворобливі відчуття з'являлися у потерпілих не тільки в ампутованих кінцівок, але і в інших відсутніх частинах тіла.

Експерти досі сперечаються про походження фантомно-болючого синдрому. І ось чергова група дослідників з Швеції представили медичного світу свою версію.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Вчені з Технологічного університету Челмерс під керівництвом доктора Макса Ортіза Каталана запропонували нову гіпотезу, яка пояснює виникнення так званих" фантомних болів, які відчуваються в відсутньою руці або нозі. На думку цих вчених, нейрони, що відповідають за ампутовану кінцівку можуть заплутуватися з нервовим шляхами, відповідальними за больові відчуття", — сказано в повідомленні.

Також дослідники підкреслили, що нейрони знаходяться в постійному дії та у разі втрати кінцівок сигнали від неї можуть випадковим чином активізуватися.

Следовательно, одночасна активізація больових нейронів призводить до виникнення неприємного відчуття на місці відсутньої руки або ноги.

Запропонована гіпотеза заснована на попередній роботі по розробці революційних методів лікування, серед яких машинне вивчення і доповнена реальність.

Нагадаємо, американські дослідники встановили, що людська витривалість обумовлена мутацією, яка виникла приблизно 2-3 мільйони років тому.

Завдяки змінам в генетичному коді, люди змогли переміщатися на довгі дистанції.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Японії почалися клінічні випробування нового засобу від невиліковної хвороби.

Також @Знай.uа" писав, що міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу.