Два крихітні роботи безпечно приземлилися на астероїд після того, як японський космічний корабель висадив їх там у п'ятницю, 21 вересня. Це великий крок для людства, адже ми поступово починаємо підкорювати космос, який поблизу нас.

Вчені, що беруть участь у цій історичній місії, висловили своє захоплення, коли ровери прислали назад перші зображення з поверхні астероїда Рюгу. І не дивно, адже місія була дуже непростою. Крім того, що відправили в космос роботів, їм потрібно було “зачепитися” за пролітаючим повз астероїд, який рухався з неймовірною швидкістю.

Ровери MINERVA-II1-перші роботи, які успішно приземлилися на астероїд.

Японське космічне агентство JAXA оголосило про те, що обидва блоки встановили зв'язок з безпілотним космічним апаратом Hayabusa-2 і з командою вчених на Землі. Найскладніша частина операції вже позаду.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

“Я не можу знайти слів, щоб висловити, як щасливий, що ми змогли реалізувати цю місію, – сказав керівник проекту Hayabusa-2, доктор Юхіті Цуда. - Я був особливо вражений зображеннями поверхні астероїда, зробленими поблизу", - додав він. Перші отримані фотографії демонструють умови, в яких опинилися MINERVA-II1, і космічний корабель Hayabusa-2, що віддаляється від них. Фото є унікальними, і подібних людство просто не могло отримати раніше.

Маленькі ровери – це перший етап місії Hayabusa-2 на Рюгу. В наступному місяці космічний корабель встановить вибуховий пристрій, щоб зробити дірку в астероїд, і взяти зразки порід з його глибин, для вивчення його складу.

Після цього він запустить французько-німецький літальний апарат, відомий як Mobile Asteroid Surface Scout (MASCOT), щоб детально дослідити його поверхню.

Нагадаємо, що підрозділ соціальної мережі Facebook в Колумбії розпочав публічне тестування свого додатку для пошуку нових знайомств і створення пари. Розробники анонсують, що Facebook Dating буде принципово відрізнятися від існуючих аналогів.

Як повідомляв Знай.uа, американська компанія Amazon представила AmazonBasics Microwave - мікрохвильовку, керовану за допомогою голосового помічника Alexa.

Знай.uа писав, що американською корпорацією Google розроблено пристрій для смартфонів, назване Pixel Stand. Зараз вже відомо, що компанія випустить унікальну бездротову зарядку, яка працює на технології Qi.