Вчені десятиліттями б'ються над вирішенням загадок еволюції, адже деякі із живих організмів просто не повинні існувати і, тим не менш, існують і навіть прекрасно себе почувають у навколишньому середовищі.

вчений
вчений


Жираф

Створіння і справді унікальне - його величезне серце важить понад 10 кілограмів, однак воно не здатне підняти кров до голови! Жираф не повинен нахилятися взагалі, адже подібний трюк може призвести до непритомності. Лише декілька років тому біологи розкрили секрет цього дива: вся штука у особливій будові шлуночків. Це дозволяє підніматися крові вище, а судини шиї розриваються від припливу плазми тому, що надзвичайно еластичні.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще


Тихоходки

Ці унікальні створіння показали здатність без наслідків переносити смертельні для людини дози опромінення, нагрівання до 150 ° C і тиск в цілих 6000 атмосфер. Вся справа в тому, що в таких екстремальних умовах тихоходки впадають в анабіоз, а ДНК цих створінь має унікальні білки, які захищають нуклеїнові кислоти від радіоактивного зараження будь-якого рівня.

Джміль

За всіма принципами аеродинаміки джміль просто не може літати. Це ще у 1934 році виявив ентомолог Антуан Маньян. Загадка вирішилася лише кілька десятиліть потому: виявляється, особлива будова крила дозволяє комасі створювати невеликі завихрення повітря, які піднімають її вгору.


Кенгуру


Одним стрибком кенгуру може подолати цілих дев'ять метрів? Енергії на це потрібно безліч, приблизно в десять разів більше, ніж отримує тварина з їжі - неможливо! Біологам вдалося вирішити і цю загадку: спеціальні сухожилля в задніх лапах допомагають кенгуру зберігати до 70% енергії для стрибка.


Археї

Археї дуже схожі на бактерій, ось тільки на відміну від останніх вміють витримувати дозу радіації в 30 000 грей. До слова сказати, смертельна доза для людини - всього 5 грей.

Колібрі

Колібрі робить 80 помахів крилами в секунду. Енергія виробляється колосальна, а пір'я повинні заважати теплу йти з тіла. Тільки в 2016 році біологам вдалося зрозуміти, як виживають ці птахи. Виявилося, що на тілі колібрі розташовані кілька специфічних зон, через які і скидається зайва енергія.


Нагадаємо, альпака - родичі верблюдів, що живуть у високогірних районах Південної Америки, - славляться на весь світ своєю неймовірно м'якою і теплою шерстю.


Як повідомляв раніше Знай.ua, мережу підірвало відео героїчного порятунку бідолашного собаки від смертельних обіймів змії.


Також Знай.ua писав про те, що завдяки своєму коту дитина залишилася живою.