Нещодавно з'ясувалося, що у лауреата Нобелівської премії з фізики 2018 року канадської вченої Донни Стрікленд не було своєї сторінки на відомому ресурсі «Вікіпедія» до тих пір, поки вона не отримала цю престижну премію. Про це пише Business Insider.

Зазначимо, що Стрікленд стала лауреатом Нобелівської премії з фізики 2018 року разом із Жераром Моро за «революцію в лазерній фізиці». Крім того, жінка ще в травні цього року намагалася створити свою сторінку в «Вікіпедії», проте сервіс відхилив запит через те, що вона не змогла «показати значну інформацію про знання якого-небудь предмета».

При цьому єдиною згадкою Стрікленд в «Вікіпедії» до вручення Нобелівської премії була стаття про Жерара Моро, в якій вона вказувалася співавтором дослідження.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

І тільки після цієї знаменної події на сайті популярної інтернет-енциклопедії з'явилася сторінка про Стрікленд, де вона описується як «канадський фізик, вчений і лауреат Нобелівської премії, яка стала піонером в області лазерів». Незважаючи на те, що Стрікленд стала третьою в історії жінкою, яка отримала Нобелівську премію з фізики.

«Це правда? Я думала, що було вже набагато більше. Нам потрібно більше відзначати жінок-фізиків, якщо чесно», — здивувалася фізик на прес-конференції в честь урочистого вручення Нобелівської премії.

Донна Стрікленд

Нагадаємо, що Нобелівську премію миру в цьому році отримали хірург Денис Муквеге і колишня полонянка ІГ, що стала правозахисницею, Надя Мурад за зусилля "щодо припинення використання сексуального насильства в якості зброї війни і збройних конфліктів".

Як повідомляв портал Знай.uа, онкохворі українці відчули на собі унікальний метод Нобелівських лауреатів.

Також портал Знай.uа писав, що у Стокгольмі назвали імена вчених, які удостоїлися Нобелівської премії з економіки: ними стали громадяни Сполучених Штатів Вільям Нордхаус і Пол Ромер. Американці інтегрували інновації і клімат з економічним зростанням.