Вчені змоделювали ситуацію польоту людини на Марс та реакцію організму на чужорідне середовище червоної планети.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на звіт Європейського космічного агентства (ESA).

Вченим вдалося встановити, що тільки за один політ на Марс астронавти на борту космічного корабля отримають 60% від кількості радіації, яку вони можуть отримати за всю свою кар'єру. Тому існує дуже висока ймовірність, що через такого опромінення ніхто з екіпажу просто не долетить до сусідньої планети.

МАрс

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Річ у тому, що Землю від бомбардування космічних радіаційних променів і фрагментів атомів з-за меж Сонячної системи, які рухаються зі швидкістю світла, надійно захищає товста атмосфера і потужне магнітне поле.

Земля
Земля

Тому у відкритому космосі таке опромінення може завдати непоправної шкоди людському організму. Може виникнути променева хвороба, рак, а також серйозно постраждати центральна нервова система. Також можуть з'явитися дегенеративні захворювання.

Вчені встановили, що підвищена активність Сонця може нівелювати дію галактичного космічного випромінювання. Однак, спалахи на нашій зірці теж небезпечні для здоров'я астронавтів.

Сонце
Сонце

"Радіаційне опромінення, отримане астронавтами під час міжпланетних польотів, буде у декіль сотень разів вище, ніж те, яке люди отримують за той же час на Землі. Також доза буде в рази вища за ту, яку люди отримують на МКС", - резюмували вчені.

Нагадаємо, днями стало відомо, про те, що NASA планують дійсно революційну місію по відправці людей на Венеру. Екіпаж буде жити в хмарах над поверхнею планети, ширяючи на високотехнологічних дирижаблях.

Сатурн
Планета

Ні для кого не секрет, що Венеру важко назвати доброзичливою для початківців космічних туристів.


Як повідомляв раніше Знай.ua, щороку люди бачать НЛО тисячі разів, і велика частина подібних випадків легко пояснюється вченими.

НЛО
НЛО


Також Знай.ua писав про те, що вчені заявили, що зараз проблема глобального клімату стоїть як ніколи гостро.