Вчені заявили, що зараз проблема глобального клімату стоїть як ніколи гостро. Світовій громадськості потрібно взяти це питання на свій розгляд вже зараз, інакше непоправної шкода для екосистеми буде завдано вже до 2030 року.

Такий основний висновок спеціальної доповіді, підготовленого Міжурядовою групою експертів по зміні клімату, передає Бі-бі-сі.

У прийнятій в 2015 році Паризькій угоді поставлена мета утримати глобальне підвищення середніх температур на рівні 1,5 градусів Цельсія порівняно з доіндустріальним рівнем.

Як вважають вчені, це єдиний спосіб врятувати світ від глобальної катастрофи.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як говориться в доповіді, зараз світовій громадськості не вдається зберегти екосистему на потрібному рівні, і людство впевнено рухається до позначки в 3 градуси.

"І щоб утриматися в рамках заявлених, потрібні, за їх словами, швидкі, масштабні і безпрецедентні зміни у всіх аспектах життя суспільства. Це буде коштувати дуже і дуже дорого", - наголошується в повідомленні.

Кліматологи вважають, що глобальне потепління на Землі просто безповоротне.

Раніше повідомлялося, що дослідники повідомили про жахливі зміни в Арктиці. Так типова висота рослин в тундрі зросла приблизно на 8 сантиметрів за останні 30 років в результаті зростання температур і проникнення "південних" рослин на територію. Шокуючі результати вчені представили в журналі Nature, передає Хвиля.

Поряд з гірськими льодовиками, Арктика залишається найбільш вразливим регіоном світу для глобального потепління. Середньорічні температури в Заполяр'ї вже виросли за останні роки на 6-7 градусів. Танення льодів, що в майбутньому може призвести до серйозних змін у кругообігу течій і до незворотних змін у роботі всього клімату Землі в цілому.

Нагадаємо, нещодавно вченим вдалося розшифрувати уривок однієї з книг Нового Завіту. У тексті зашифровано апокаліптичне послання про масштабну війну Росії і Китаю проти Сполучених Штатів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені заявили, що маловивчена планета Титан стала третьою після Землі і Марса на якій помітили пилові бурі.

Також "Знай.ua" писав, що для контролю полюсами Землі був запущений новий супутник NASA ICESat-2.