Дослідники з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско у співпраці з унікальним бразильським биобанком з вивчення старіння (BBAS) в Університеті Сан-Паулу показали, що найбільш ранні стадії дегенерації мозку, пов'язані з хворобою Альцгеймера (AD), пов'язані з нейропсихиатрическими симптомами, включаючи тривогу, депресію, втрату апетиту і порушень сну.

Результати, опубліковані в друкованому виданні "Journal of alzheimer's Disease" після попередньої онлайн-публікації у вересні, можуть привести до ранньої діагностики AD і довести, що цінний біомаркер в розвитку терапії можуть також мати більш широкі наслідки для розуміння біологічної основи психічних симптомів у літніх людей.

Хоча хвороба Альцгеймера зазвичай асоціюється з втратою пам'яті і деменцією, вона насправді є прогресуючим нейродегенеративним захворюванням, яке може бути виявлене при аутопсії мозку за десятиліття до появи цих класичних когнітивних симптомів.

Багато досліджень виявили зв'язок між нейропсихіатричними симптомами, такими як депресія, неспокій та порушення сну, а також можливим діагнозом хвороба Альцгеймера, а деякі навіть припустили, що ці симптоми можуть бути використані в якості біомаркерів для хвороби на ранніх стадіях.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Фактично, деякі дослідники припустили, що депресія та інші психіатричні стану, або навіть ліки, які використовуються для лікування цих станів, самі можуть бути спусковими механізмами, які призводять до початку деменції через десятиліття, так як епізодичні напади можуть сприяти розвитку хронічної епілепсії.

Нагадаємо, медики виростили 3-D модель нервової системи. Запропоновано новий метод для вивчення мозку.

Як повідомляв "Знай. ua" названа країна з найвищою тривалістю життя. Ця країна обігнала Японію за найвищою тривалості життя.

ТакожЗнай. ua" писав, про топ неефективних препаратів, які масово купують українці.