Одне з найнебезпечніших захворювань людства – онкологія. Рак не щадить ні дорослих, ні дітей, ні багатих, ні бідних.

Дослідники в усьому світі об'єднують свої сили, щоб не тільки лікувати смертоносну хворобу, але і якомога раніше виявляти до неї схильність.

Так вчені з Каліфорнії впевнені, що у високих людей підвищений ризик захворіти на рак, тому що в їх організмі велика кількість клітин.

Фахівці проаналізували попередні експерименти, присвячені взаємозв'язку зростання людей та онкологічних хвороб для отримання нових відомостей. У дослідженні брали участь мешканці різних держав.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Таким чином було встановлено, що високі люди схильні до 23 типів пухлин. Особливо великий ризик захворіти на рак шкіри, щитоподібної та молочних залоз.

Така тенденція обумовлена високою кількістю гормону росту, в результаті чого клітини активно розмножуються, і підвищується ймовірність їх мутації.

Безумовно, людина не вибирає, якого зросту їй бути, і дослідження не означає, що високі люди приречені захворіти на рак.

Але якщо зріст вище середнього, бажано періодично проходити обстеження у лікаря. У разі появи тривожних симптомів потрібно відразу звертатися до фахівців.

Зазначимо, у світі різко зросте кількість людей, яким поставили діагноз "онкологія".

Про це на міжнародній конференції заявили представники Міжнародного агентства з вивчення раку (МАВР). Так, учені впевнені: у цьому році зафіксують як мінімум 18,1 мільйона нових випадків захворювання.

"Цифри показують, що кожен п'ятий чоловік і одна з шести жінок у своєму житті вже хворіють або захворіють на рак", — говориться в доповіді. Майже половина озвученої статистики складається з жителів Азії.

Дослідники відзначають, що по мірі того, як країни збагачуються, все більше людей починає атакувати онкологія. З 36 можливих видів раку найпоширеніший - рак легенів, товстої кишки і молочної залози.

Нагадаємо, до 2050 року щорічно буде вмирати близько 10 млн осіб через небезпечний вид бактерій.

Як повідомляв портал "Знай.uа", протитуберкульозний препарат нового покоління виявився ефективний в 93 % випадках лікування.

Також "Знай.uа" писав, медики виявили три білка, які можуть відігравати важливу роль як у жіночій фертильності, так і в розвитку раку.