Дослідники з Нью-Йоркського університету розробили з'єднання, яке блокує розмноження ракових клітин передміхурової залози.

Молекула під назвою "циклічний пептоид" зменшила ріст пухлин на 95% в порівнянні з клітинами, які не піддавалися обробці, пише Nature Communications.

За словами вчених, циклічні пептоиды спеціально шукають клітини-мішені, які не під силу вилікувати сучасним протираковим препаратам.

Поточні методи лікування онкології передміхурової залози націлені на гормональні сигнали, які стимулюють зростання раку передміхурової залози. Так звані антиандрогенные препарати безсилі перед рецидивами, які виникають через кілька місяців після лікування.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

За словами медиків, розроблене ними з'єднання блокує ріст ракових клітин, перешкоджаючи взаємодії між білками, які включають гени, котрi змушують клітини розмножуватися.

Слід зазначити, що більшість чоловіків, у яких діагностовано рак передміхурової залози, виживають, якщо захворювання було виявлено на ранніх стадіях.

Рак передміхурової залози зазвичай не викликає ніяких симптомів. Люди, у яких більш пізня стадія онкології передміхурової залози, можуть відчувати такі проблеми: труднощі з сечовипусканням, у них спостерігається кров у сечі або спермі, еректильна дисфункція, виникає біль в певних областях (стегно, спина або груди), слабкість або оніміння ніг і стоп.

При наявності хоча б одного з цих симптомів рекомендується звернутися до медичного фахівця для постановки точного діагнозу.

Нагадаємо, високий зрiст збільшує ймовірність розвитку різних форм онкологічних захворювань.

Ризик розвитку раку збільшується на 13% з кожним 10 сантиметрами зросту вище середнього. У чоловіків аналогічне співвідношення становить 11 %.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені подарували нову надію людям з агресивним типом раку молочної залози.

Також "Знай.uа" писав, що комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок.