30 років тому два астронома – канадець Ян Шелтон і чилієць Оскар Дуалде, перебуваючи в обсерваторії Лас-Кампанас, відкрили неймовірну наднову зірку. І про це стало відомо тільки зараз.

Так, голландський дослідник Іветт Сендес систематизував фотографії зірки, зроблені за допомогою портативного телескопа при Австралійському дослідному інституті, і створив з уривчастих знімків відео, в якому показується 25 років життя наднової зірки. Вчені записали на плівку головні особливості та зміни наднової за період від 1992 до 2017 років.

Відповідний ролик опубліковано на Youtube.

Багато астрономів переконані, що наднова SN 1987A є найяскравішим об'єктом з часу SN 1604, яку ще називають наднова Кеплера. Стало відомо, що це небесне тіло народилося у Великій Магеллановій хмарі в туманності Тарантул. Варто зазначити, що світло зірки досягло Землі лише в 1987 році.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

наднова зірка SN 1987A

До речі, з 13 вересня цього року вчені не перестають спостерігати за Червоною планетою. Так вже більше місяця європейський орбітальний літальний апарат, який обертається навколо Марса, спостерігає за довгою перистою хмарою.

Як заявляють в Європейському космічному агентстві, хмара залишається на одному місці над горою під назвою Арсіа близько від марсіанського екватора з 13 вересня. Однак, за словами агентства, це місце просто збіг.

Нагадаємо, що австралійські вчені, які вивчають радіосигнали з космосу, не виявили ніяких радіо-хвиль на низьких частотах. І це робить космологічний феномен ще більш дивним.

Як повідомляв портал Знай.uа, через 11 років польоту на міжпланетній станції NASA закінчилося паливо для іонних двигунів. Після чого зонд став некерованим і фактично перетворився на штучний супутник на орбіті Церери.

Також портал Знай.uа писав, що буквально нещодавно дослідники вперше змогли спостерігати поблизу матерію, яка обертається навколо чорної діри у Всесвіті.