Фотографії одного з найбільш неймовірних і незвичайних павуків з коли-небудь знайдених у природі з'явилися на просторах мережі. Арханолог Андреас Кей знайшов істоту, яка більше нагадує персонажа фільму жахів: арахнід підвиду Metagryne bicolumnata представляє собою химерний гібрид павукоподібних.

Відповідні знімки були опубліковані науковим ресурсом Science Alert. Вони в черговий раз підтвердили фантастичну різноманітність і фантазію нашої природи, передає Life.

Розміри павука підвиду Metagryne bicolumnata не перевищують людського нігтя. Його вважають одним з найдавніших живих організмів на планеті.

За словами арханолога, ці істоти живуть вже 400 млн років і мешкали на планеті ще до появи більшості динозаврів. Кей підкреслив, що павук не представляє ніякої загрози людському життю: його лапки нешкідливі навіть невеликим комахам, а тіло позбавлене отруйних залоз.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як зазначає вчений, більшість павуків зі зловісним забарвленням позбавлені здатності завдавати шкоди, а яскраве і агресивне забарвлення є своєрідним засобом для залякування хижаків. Еволюція створила "голову собаки" саме для цього. Навіть в дикій природі павукоподібні такого виду - рідкісне явище. У 1959 році був виявлений перший представник даного виду. Відкриття зробив німецький фахівець з паукоподібних Карл Фрідріх Роуэр.

Нагадаємо, медики запропонували незвичний спосіб для лікування арахнофобії. Нове дослідження Медичної школи Брайтона і Сассекса (BSMS), присвячене створенню методик по позбавленню від фобій, виявило, що серцебиття дозволяє справлятися з ірраціональним страхом перед павуками.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", відоме грецьке озеро Вистоніда перетворилося на сюрреалістичні декорації для фільму жахів – його береги огорнула неймовірно велика павутина. Довжина цього дивного савана не менше кілометра.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що група вчених звинуватила Пентагон у фінансуванні програми зі створення біологічної зброї.