Вчені вважають, що низьковуглеводні дієти можуть привести до зниження розумової активності.

Вчені в ході багаторічних досліджень намагалися визначити кращу дієту, яка допоможе підтримувати організм у тонусі, а тіло в його природних межах. Раніше це була низкоуглеводная дієта, однак вона підходить не всім, вимагає певного режиму харчування і великої витримки.

Дослідники з Центру Карла Перкінса в Сіднейському університеті в Австралії вирішили випробувати низькобілкову дієту з високим вмістом вуглеводів і довели, що вона може замінити харчування з низьким вмістом калорій і при цьому бути такою ж корисною. Про це повідомляє Medical News Today.

У дослідженні брало участь дві групи мишей — одна споживала їжу без обмеження вуглеводів, у іншої вчені зменшили споживання калорій на 20 відсотків. Доктор наук Девід Вал і його колеги отримували вуглеводи і білок з крохмалю - тип білка, зазвичай зустрічається в молочних продуктах.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Після експерименту вчені перевірили у мишей стан гіпокампа — області мозку, залученої до формування пам'яті і є першою частиною мозку, яка піддається нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера. З допомогою лабіринтів і тестів вони оцінили розумові здібності і пам'ять гризунів. Результати показали невеликі поліпшення в обох груп мишей, але в групі з низькобілковою дієтою з високим вмістом вуглеводів відсоток поліпшення був більший.

"В даний час немає ефективних фармацевтичних препаратів для лікування недоумства, але ми можемо стримувати розвиток цих захворювань, і зараз починаємо розробляти дієти, які допоможуть уповільнити процес старіння мозку", — коментує доктор наук Девід Вал.

Нагадаємо, нові дослідження Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі показали, що чорний чай допомагає позбавитися від зайвої ваги.

Як повідомляв портал Знай.uа багато жінок мріють про те, щоб їсти все підряд і не поправлятися. Виявляється, фахівці вже впритул наблизилися до того, щоб винайти таку "навичку".

Також портал Знай.uа писав, що вживання в їжу зелених листових, помаранчевих і червоних овочів, ягід і апельсинового соку перешкоджає втрати пам'яті.