Вчені з університету Чженчжоу створили наногенератор, який трансформує енергію переміщень харчування для смартфонів.

На YouTube опублікували відео, на якому показана розробка китайців. У відео демонструється чоловік, який активно рухає руками. Через ці рухи енергія мобільного апарату наповнюється. Іншими словами, китайці зробили з чоловіка «зарядку» для пристроїв. Розробка китайців не буде боятися вологи і пилу. Інженери кажуть, що його можна носити на одязі і навіть занурювати у воду або іншу рідину, через це генератор не зламається.

При створенні пристрою, китайці дотримувалися певної мети. Вони хотіли зменшити залежність людей від електроенергії, пропонуючи створити альтернативний варіант.

Ще в 2011 році інженери представили наногенераторы, здатні перетворити мікроколивання в живлення для приладів, які залежать від струму. Дані пристрої розроблялися і раніше, але володіли меншою потужністю. Даний девайс виробляє електрику за наявності мінімальних вібрацій.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, Уразив тисячі, збитків - на мільйони: схоплений найнебезпечніший хакер, українцям радять перевірити свої комп'ютери

На Львівщині правоохоронці викрили місцевого жителя, який поширював вірус для віддаленого доступу та управління вашим комп'ютером інших користувачів мережі.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

За словами копів, він встиг заразити тисячі комп'ютерів у 50 країнах світу. Працівники кіберполіції кажуть, що 42-річний чоловік на власному комп'ютері встановив програмний центр управління троянської програми і модифікував його. Після цього він почав поширювати вірус за допомогою всесвітньої мережі.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Батько Siri розповів, чому Apple очікує провал

Голосовий помічник від Apple Siri ризикує ніколи не розкрити весь свій потенціал, так і не отримавши належної популярності серед користувачів. Яблучної корпорації в терміновому порядку необхідно задіяти сторонніх розробників, які привнесуть в проект нові можливості. Про це засновник стартапів SIRI і Viv Labs Даг Киттлаус розповів в інтерв'ю Джиму Крамеру, ведучому програми Mad Money на телеканалі CNBC.

Також Знай.ua писав про те, що LG вривається на ринок гнучких смартфонів: фото першого девайса