Щоб збільшити термін служби космічних апаратів та забезпечить тривалі людські місії в глибокий космос NASA планує запустити роботизовану паливну місію для зберігання і перевезення криогенного палива. Передає Хвиля.

В якості охолоджувача кріогенна рідина забезпечує роботу космічного апарату і може продовжити термін його служби на роки.

Аерокосмічне агентство закладе основу для продовження терміну роботи космічних апаратів і часу космічних досліджень за допомогою запуску Robotic Refueling Mission 3 (RRM3) — місії, яка використовує нові технології для зберігання і заповнення криогенного палива для космічних апаратів.

RRM3 буде прикріплена до Міжнародної космічної станції і стане продовженням місій-попередників — RRM і RRM2.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Наголошується, кріогенна рідина може бути дуже потужним паливом. Як прискорювач вона виробляє високу тягу або прискорення, дозволяючи ракет долати гравітаційне тяжіння планетних тел.

Крім вищезазначених варіантів застосування, можливість поповнення криогенного палива в космосі здатне мінімізувати кількість паливних апаратів, необхідних для його перевезення з поверхні Землі. Це, в свою чергу, дозволить подорожувати далі в космос і на більш тривалі періоди.

Вуглекислий газ в атмосфері Марса також потенційно можна конвертувати в рідкий метан знову ж криогенну рідина. Таким чином, техніки RRM3 можна застосовувати для заправки ракет, залишають планету.

Також ще один тип кріогенної рідини, що використовується в системах життєзабезпечення астронавтів — рідкий кисень. Ефективне зберігання і поповнення цього типу кисню може допомогти астронавтам проводити тривалі людські дослідні місії і навіть жити на інших планетах.

Також воду можна видобувати на Місяці і розщеплювати її на окремі елементи — водень і кисень, кожен з яких можна конвертувати в кріогенне паливо. Технології RRM3 допоможуть встановити способи перевезення та зберігання цих ресурсів для дозаправки космічних апаратів в процесі дослідницьких місій.

Проте наскільки б корисними кріогенні рідини не були, дуже низькі температури кипіння ускладнюють їх зберігання в космосі, так як вони згодом википають. RRM3 не тільки зможе перевозити ці рідини, але і збереже 42 літри криогена протягом шести місяців без втрат, цього достатньо для забезпечення роботи космічних апаратів на багато років.

Нагадаємо, NASA розсекретила, коли почнеться колонізація Марса.

Як повідомляв портал "Знай.uа", простий організм допоможе колонізувати Марс.

Також "Знай.uа" писав, позаземні сили допомогли марсоходу NASA воскреснути.