У Китаї вчені зробили революційне відкриття. Тепер Китайська Народна Республіка може похвалитися першими в світі генетически модифікованими близнюками.

Так, вчений Хе Цзянькуй з Південного науково-технологічного університету розповів, що він став творцем перших у світі генетично модифікованих людей.

У народжених дівчаток-близнюків, за допомогою технології CRISPR-Cas9 були в буквальному сенсі змінені гени. За заявою вченого, дівчатка, які отримали імена Нана і Лулу, абсолютно здорові. Про це пише портал "Політека".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Тим не менш дана заява китайського вченого про народження перших у світі людей з модифікованими генами поки не отримала підтвердження з незалежних джерел.

Дослідники, яким агентство передало матеріали, отримані від Хе Цзянькуя, заявили, що не можуть на підставі наявних даних говорити, чи успішно пройшла модифікація гена і чи не загрожує вона здоров'ю дівчаток.

Китайські вчені вже кілька років заявляють, що ведуть роботу над редагуванням генів людини. У КНР такі дослідження, на відміну від багатьох інших країн світу, не заборонені.

Варто нагадати, що вчені з Нідерландів створили першу тривимірну віртуальну модель надмасивної чорної діри в центрі Чумацького Шляху. Нарешті-то вченим вистачило відомостей про це космічному тілі, щоб візуалізувати чорну діру наочно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, щоб збільшити термін служби космічних апаратів та забезпечить тривалі людські місії в глибокий космос NASA планує запустити роботизовану паливну місію для зберігання і перевезення криогенного палива. В якості охолоджувача кріогенна рідина забезпечує роботу космічного апарату і може продовжити термін його служби на роки.

Аерокосмічне агентство закладе основу для продовження терміну роботи космічних апаратів і часу космічних досліджень за допомогою запуску Robotic Refueling Mission 3 (RRM3) — місії, яка використовує нові технології для зберігання і заповнення криогенного палива для космічних апаратів.

Нагадаємо, вчені взяли ДНК у єдинорога. Ви все правильно прочитали.

Як повідомляв Знай.uа як таке можливо? Вчені знайшли неандертальців серед сучасних людей.

Знай.uа писав, мікрочастинки допоможуть у лікуванні небезпечних захворювань крові.