Відомий фахівець із Національного музею Коста-Ріки Франсиско Корралес розповів, що його командою знайдено більше 15 сферичних каменів. Археолог стверджує, що знахідки володіють ідеальною формою.

По всьому світу експерти почали обговорювати походження цих каменів. Відомо, що знахідкам більше тисячі років. Про це стало відомо завдяки повідомленням американських наукових видань.

археолог
археолог

Так, об'єкти назвали кам'яними сферами Дикіса, їх найчастіше знаходять на півдні Коста-Ріки. За словами вчених, дані камені створені попередниками культури Борука між 300 і 1500 роком. В даний період сфери ставили поблизу важливих населених пунктів, щоб показати велич і становище лідерів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Вчені найближчим часом планують вивчити артефакти, порівнявши їх між собою. На даний момент сфери частково зарито. Таке рішення, за словами дослідника Ізабеля Медіни, дозволить зберегти початковий вигляд артефактів.

Експерти планують з'ясувати, якими інструментами користувалися стародавні люди. Зараз є здогади, що камені було створено з магматичних і осадових порід, видобутих в кар'єрі в передгір'ях Костенья.

Варто нагадати, що вчені знайшли в Саудівській Аравії кам'яні інструменти, пов'язані з давніми людськими предками. Предмети, аналогічні тим, які було зроблено ранніми людьми 1,5 мільйона років тому, були датовані віком 190 000 років. Це означає, що предмети "у стилі раннього палеоліту продовжували робити на Аравійському півострові в місцевості Саффака навіть тоді, коли там з'явилися перші сучасні люди із зовсім іншими знаряддями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що африканські слони більше не можуть відростити бивні – якщо раніше без них народжувалося 2-3% від популяції, то тепер кількість тварин з такою недугою становить третину, повідомляє National Geographic.

Нагадаємо, залякував своїм ротом: найдавнішого хижака, який коли-небудь жив на Землі, показали на відео.

Як повідомляв Знай.uа неймовірна знахідка українських археологів відкрила таємницю трипільської культури.

Знай.uа писав, медики виявили вогнище страшної пандемії в Європі.