14 грудня Virgin Galactic відправила свій комерційний апарат SpaceShipTwo у космос, вперше для себе. Але опинившись на максимальній висоті 82,68 кілометрів, космоліт не долетів 17,32 кілометри до лінії Кишені — яка визнана світом як межа, що відокремлює атмосферу від космосу. Варто відзначити, що до цієї мети компанія йшла близько 14 років, постійно покращуючи свій космічний апарат за останнім словом науки.

14 грудня над каліфорнійською пустелею Мохаве SpaceShipTwo компанії Virgin Galactic (він же VSS Unity) досяг апогею в 82,68 кілометрів — так заявила Virgin Galactic. Це досягнення відкрило для людства поняття космічного туризму, адже тепер можна подорожувати не тільки по планеті, але і за її межами. Більше того, оскільки все це проводилося за підтримки програми NASA Flight Opportunities Program (на борту Unity було чотири космічних науково-технічних експерименту), це був і перший політ Virgin Galactic з генерацією прибутку.

Фотографії, зроблені з борту Unity, показують чорноту космосу і виразну криву лінію Землі.

Варто відзначити, що швидкість літака практично в 2 рази перевищувала швидкість звуку.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Марк Стакі і Фредерік Старков офіційно стали астронавтами. У всякому разі, заслужили таке визнання від NASA і військових США.

Для власника Річарда Бренсона Virgin Galactic цей момент став тим самим, якого він чекав дуже і дуже довго.

досі понад 600 людей записалися в чергу на політ, купивши квиток за 250 000 доларів, і багато зірок вже купили собі по квитку.

Нагадаємо, що нові 13 грудня компанія Huawei представила новий бюджетник Huawei P Smart. Серед іншого, варто відзначити досить непогані характеристики, але збереглася приємна ціна. Екран близько 6 дюймів, а задня основна камера подвійна. Що стосується ціни, аналітики прогнозують вартість близько 200-300 доларів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в мережу потрапили перший знімки чохла для Samsung Galaxy M20, які розкрили всі головні фішки пристрою. Варто відзначити, що девайс отримає подвійну вертикальну камеру, а також сканер відбитків пальців. Аналітики повідомляють, що цей бюджетний девайс, так що на топові характеристики сподіватися не варто.

Знай.uа писав, що Apple нарешті випустила iOS 12.1.2, яка виправила всі баги з попередньої версії. Варто відзначити, що власники смартфонів від яблучної корпорації не могла користуватися бездротовою мережею через помилку при оновленні, яке відключало роботу модему.