Вчені виявили понад 100 нових видів глибоководних морських істот і нові ділянки клибоководного коралового рифу. Це знайшли на півдні від острова Тасманія.

Експедиція біологів з Австралії тривала майже місяць, пише Marine Biodiversity Hub.

"Наша експедиція допомогла не тільки отримати свіжі фотографії відомих нам риб, але і дізнатися нових мешканців морських глибин", - заявили автори дослідження.

Незвичайний кластер із сотні підводних гір відомий у всьому світі красивими коралами і різноманітної морським життям вчені вивчали дистанційно за допомогою керованих камер.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За час дослідження вченим вдалося дослідити близько 45 підводних гір, де мешкають глибоководні корали і населяють рифи тварини. З борту корабля фахівці спускали дистанційні керовані камери, які могли досліджувати місцевість на глибині до майже 2-ох тисяч метрів.

В ході дослідження апарати зробили 60 тисяч фотографій і 300 годин відео. Ці матеріали допомогли вченим визначити місця з великим скупченням глибоководних мешканців.

Зокрема, біологи вперше знайшли кілька нових видів омарів і крабів-капелюшників, а також коралів і молюсків.

Орім підводної зйомки, команда спостерігала за різними видами морських птахів і кількома видів китів і дельфінів.

Було відкрито кілька нових крабів і омарів.

На глибині близько 1900 метрів були помічені біолюмінесцентного кальмари, акули-примари, глибоководні акули, скати, атлантичні великоголову.

Нагадаємо, що на дні океану виявили моторошний портал: вчені відмовляються вірити в побачене. На дні океану виявили моторошний портал: вчені відмовляються вірити в побачене. У південній частині Каліфорнійської затоки, на глибині 3800 метрів американські і мексиканські вчені відкрили нове поле гідротермальних жерл, в якому розміщена екосистема, не схожа ні на одну з раніше зареєстрованих, з безліччю невідомих видів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені Бингемтонського університету в США пояснили, як аборигенам острову Пасхи вдалося встановити на голові статуй моаї кам'яні капелюхи вага яких становить мйже 12 тонн.

Також "Знай.uа" писав, у Мексиці під пірамідою Місяця, яка знаходиться в місті Теотіуакан виявили секретний тунель, побудований ще до приходу ацтеків.