Орбітальний телескоп Hubble зробив знімок комети Віртанена, яка виявилася найбільш яскравою в 2018 році. Знімок був отриманий за допомогою камери Wide Field Camera 3, здатна вести спостереження в широкому діапазоні хвиль.

Знімок був отриманий 13 грудня, але NASA поділилася ним лише днями. На момент зйомки комета пролітала в 12 мільйонах кілометрів від Землі. Завдяки детальним знімкам телескопів "Хаббл", "Чандра" і "Свіфт", астрономам вдалося детально вивчити комету Віртанена.

Вчені змогли отримати докладні дані про газ з поверхні комети, що дозволить дослідникам дізнатися вплив різних видів випромінювання на ці космічні об'єкти.

Комета Віртанена максимально зблизилася з Землею 16 грудня. Це короткоперіодична комета, яка в наступного разу повернеться до Сонця через 5,4 років.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Virgin Galactic нарешті вдалося відправити VSS Unity у космос. У четвер, 13 грудня, суборбітальний пілотований космічний корабель компанії вперше перетнув умовну межу космосу, піднявшись на висоту 82,7 км. Це величезне досягнення як для компанії, так і для всього людства, адже до цього моменту літаки не долають таку відстань.

Компанія Річарда Бренсона йшла до цієї мети 14 років, особливо активно – останні два роки.

Різниця між попереднім рекордом близько 30 км. На цей раз космоплан, як зазвичай, стартував з літака-носія на висоті близько 14 км, після чого відокремився і продовжив самостійний політ. Він піднявся на висоту 82 км, і перетнув кордон космосу.

Також повідомлялося, що щоб збільшити термін служби космічних апаратів та забезпечити тривалі людські місії в глибокий космос NASA планує запустити роботизовану паливну місію для зберігання і перевезення криогенного палива.

Нагадаємо, NASA розсекретила, коли почнеться колонізація Марса.

Як повідомляв портал "Знай.uа" простий організм допоможе колонізувати Марс.

"Знай.uа" писав, позаземні сили допомогли марсоходу NASA воскреснути.