Вчені виявили дивну поведінку у мавп шимпанзе. Вони стверджують, що це може бути початковою формою виконання релігійного ритуалу.

Людиноподібні мавп шимпанзе в Західній Африці б'ють по певному визначеному дереву камінням, а потім запихають їх у щілини. Вони утворюють кам'яні купи, пише The Independent .

Така поведінка тварин не має ніякої мети для життя чи функціонування. Тому вчені припускають, що шимпанзе виконують якийсь примітивний ритуал, який цілком може виявитися початком релігійного поведінки приматів.

Дивну поведінка шимпанзе вдалося зафіксувати завдяки відеокамерам, які були встановлені в лісі. Складання каменів нагадало вченим про схожі ритуальних пірамідах, які люди будували протягом своєї історії.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Шимпанзе і інші примати вже давно використовують камені та інші матеріали в якості знарядь. Вони розбивають камінням горіхи, щоб дістати поживні частини з шкаралупи. Але у виявленого нового поведінки немає ніякої практичної мети.

Для людей нагромадження каменів і складання з них пірамід мало різне значення: від укриття могил до споруди храмів. У ранній історії людства з камінням також пов'язано релігійна поведінка. Не виключено, що у шимпанзе є схожий інстинкт.

Нагадаємо, що дельфіни, як і інші тварини, потребують розваг. Їх дозвілля повинне бути цікавим. Найчастіше для задоволення цих потреб використовують гнучкі палиці для плавання і спеціальні кільця. Дельфіни з задоволенням з ними грають. Зовсім недавно у них з'явилася нова розвага – вчені запропонували показувати їм різні мультфільми і телепередачі.

Як повідомляв портал "Знай.uа" шльопанці та інші види тілесного покарання можуть завдати серйозної шкоди психологічному благополуччю дитини.

Також "Знай.uа" писав, що агресивна поведінка дітей може бути пов'язано з короткими списами певних мозкових хвиль.