Група вчених давно працювала над цікавим проектом. Експерти намагалися створити ідеальні умови для вирощування свіжих фруктів і овочів. В результаті їм вдалося заощадити час і місце.

Про це пишуть європейські наукові видання, з посиланням на звітну презентацію вчених.

Вчені два з половиною роки тому почали експериментувати. Фахівцям вдалося створити екобокс. Екобокс - це автоматичні теплиці для дому, в яких весь рік можна збирати врожай.

Варто зазначити той факт, що обслуговувати таку екологічну теплицю не потрібно. Потрібно — вибрати насіння, покласти їх у горщики з субстратом, залити воду і обрати режим. Після цього система почне функціонувати самостійно, без участі людини.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Вона влаштована за принципом аеропоніки, коли коріння рослин знаходяться в живильному середовищі з високим вмістом кисню. У такому середовищі все виростає в 1,5−2 рази швидше у порівнянні з традиційною посадкою в грунт. Також відомо, що екобокс може очищати повітря приміщення і насичувати його киснем за допомогою вбудованого модуля.

Варто нагадати, що під час розкопок в Національному парку Міста Давида археологи з управління стародавностей Ізраїлю виявили жіночий перстень. За повідомленням ізраїльського видання Israel21c, йому дві тисячі років.

На думку одного з учасників експедиції археолога Арі Леві, жінка зняла дороге кільце, перш ніж поринути в ритуальну ванну на Паломницькій дорозі до Єрусалиму. Очевидно, потім вона попрямувала далі, забувши або втративши його.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені визначили безпечну дозу алкоголю для організму людини. Фахівці провели дослідження щодо шкоди і користі алкогольних напоїв. Таке дослідження є особливо актуальним напередодні новорічно-різдвяних свят. Вчені проводили експеримент на людях для визначення норми алкоголю. У дослідженні Кембриджського університету погодилися взяти участь 600 тисяч волонтерів.

Нагадаємо, епідемія самотності: вчені визначили три віки, коли людина готова завити.

Як повідомляв Знай.uа вчені назвали найкорисніший зимовий напій: врятує від депресії і зачарує смаком.

Знай.uа писав, вчені розробили вакцину для легкого схуднення: кілограми розтануть самі по собі.